|
A chocoMe azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Mivel ez minden egyes csokoládé kedvelõnek mást jelent, ezért a vállalkozás több mint 60 millió különbözõ, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció létrehozására ad lehetőséget.
|
A csokoládék készítése során a kompromisszum mentesség jegyében csak a legkiválóbb minőségű alapanyagokat használjuk, és a nagyüzemi gyártási folyamatokat mellõzve minden egyes tábla csokoládét kézzel készítünk és csomagolunk.
A chocoMe Kft. 100%-os tulajdonosa Mészáros Gábor, aki a vállalkozás chocolatier-jeként (csokoládémestereként) egy személyben felelõs a gyártásért, a logisztikáért, a marketingtevékenységekért és az üzletfejlesztésért.
A gasztronómiához lelkes amatőr szinten értő vállalkozó elhatározta, hogy a Magyarországon még gyerekcipőben járó csokoládékészítő szakma egyik meghatározó szereplője szeretne lenni. Az elhatározást tett követte, majd rengeteg név elvetése után végül a chocoMe elnevezést választotta cégének, amely röviden és kifejezően fejezi ki azt, amiről ez a vállalkozás szól: egyedi csokoládé, ahogyan én szeretem.
|
|
Bár egy sörös multinacionális vállalatnál trade marketinges vezetőként eltöltött évek alatt rengeteg üzleti tapasztalatra tett szert, Mészáros Gábor pusztán alapinformációkat tudott magáról a csokoládégyártásról és keserűen tapasztalta meg, hogy a magyarországi cukrászképzés keretében fájóan kevés szó esik erről a tudományágról.
Felkereste hát a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű csokoládéakadémiáját, ahol igazi szaktekintélyektől, többek között a csokoládégurunak is titulált Philippe Vancayseele-től tanulhatta meg egy intenzív tanfolyamon a csokoládékészítés mesterségét.A kellő tudással felvértezve 2010 tavaszán megtette az előkészületeket: Ebedli Gyula designer segítségével megtervezte a leendő csokoládék csomagolását és a vállalkozás honlapját, illetve lefoglalta a www.chocome.hu domaint.
A vállalkozás indulásakor összesen 76 feltét volt elérhető, ez bővült a hónapok folyamán fokozatosan 80-ra. A feltétek nagy részét Németországból, Franciaországból és Olaszországból importáljuk, egyrészt a magas minőségi elvárások, másrészt a liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök, a kandírozott virágok, a 23 karátos ehető arany magyarországi nehéz beszerezhetősége miatt.
|
Az összes vállalkozói és gyártási engedély beszerzése után a chocoMe honlapja 2010. június 21.-én, az esti órákban elindult és a vállalkozás készen állt a rendelések felvételére. |
Elsődleges célunk, hogy folyamatosan kiváló minőségű, a fogyasztói igényeknek minden tekintetben megfelelő, és élelmiszerhigiéniai szempontból is megfelelő csokoládékat készítsünk.
A tökéletes csokoládé páratlan minőségű alapanyagokat követel: ezért használja a chocoMe a Callebaut csokoládégyártó vállalat 100% kakaóvaj tartalmú, felsőkategóriás csokoládé alapanyagait, és ezért szerzi be a különböző feltéteket válogatott német, olasz és francia beszállítóktól.
|
|
|
Tevékenységünk során szigorú követelményeket támasztunk annak érdekében, hogy az általunk forgalmazott élelmiszerek megfeleljenek a hatósági előírásoknak és a vevői igényeknek.
Az alapanyagok megléte önmagában nem eredményezne tökéletes csokoládétáblákat: ehhez szükséges a csokoládékészítőink elhivatottsága, szakértelme és szeretete, valamint az, hogy ezek a csokoládék kivétel nélkül kézzel készüljenek, a nagyüzemi gyártási folyamatokat mellőzve.
|
A hibátlan alapanyagokból készült, páratlan ízvilágú csokoládék készítése során rendkívüli figyelmet fordítunk a feltétek elhelyezése során az esztétikumra, mely mára a chocoMe csokoládék védjegyévé vált.
A tökéletességre törekvés és kompromisszummentesség az alapanyagok beszerzésétől kezdve a csokoládékészítés összes lépésén át a kész termék kézhezvételéig bezárólag tetten érhető.
Innovatívnak lenni számunkra nem törekvés, hanem eszköz: így tudunk piaci versenytársaink előtt mindig egy lépéssel járni és ez biztosítja a márka folyamatos fejlődését is.
A dolgozók képzését a fenti célok megvalósítása érdekében rendszeresen végezzük, célunk, hogy minden dolgozó a fenti elveket magáénak érezze és munkáját ezen elvek szerint végezze.
|
|
|
|
|